abrakmester.hu

fórum
Pontos idő: 2010-09-08 12:12:09

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8187 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 328  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Overdose
HozzászólásElküldve: 2010-07-31 20:11:33 
klasszis

Incitatus írta:
... ha puha pályát igényel, locsolni kell...

Már megint ütközünk...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 20:37:38 
klasszis

Légvár írta:
Incitatus írta:

Már megint ütközünk...

Nem baj, de nem értem, miért. Angliában is sokszor látni: watered. A lényeg a végeredmény. Aztán minden tréner eldönti, jó-e neki, ami lett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 20:43:28 
klasszis

Incitatus írta:
Ha látnám ennek a mondatnak az értelmét! Mi baja volt annak a pályának, és miért gondolod, hogy amiatt állt le Dózi? Ha egészséges, most is futni kell, ha puha pályát igényel, locsolni kell. Máshol is locsolnák a pályát, ha egy ilyen képességű lovat látnak vendégül, és ő ezt igényli, nemcsak Pozsonyban, csak hogy ott elinduljon. Ettől még senki másnak nem csökken az esélye, hacsak nem kifejezetten kemény pályás ló, neki pechje volna.
Ugyan nem lóverseny, de érdekes... egyszer egy ilyen extra locsolásból óriási balhé volt a BL-ben, de már nem emlékszem pontosan a dologra... egy hosszú keresztlabdákkal operáló csapattal szemben a házigazdák iszonyatosan fellocsolták a pályát, hogy a hosszú indításokkal ne sokra menjenek, mert azok folyamatosan megcsúsztak a vizes füvön... már nem emlékszem, de talán a Liverpool, vagy az MU volt a szenvedő fél és mintha egy olasz lett volna a másik csapat, de lehet hogy óriásit tévedek... segítsen aki emlékszik erre az esetre :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:19:04 
klasszis

hbm4 írta:
Incitatus írta:
Ha látnám ennek a mondatnak az értelmét! Mi baja volt annak a pályának, és miért gondolod, hogy amiatt állt le Dózi? Ha egészséges, most is futni kell, ha puha pályát igényel, locsolni kell. Máshol is locsolnák a pályát, ha egy ilyen képességű lovat látnak vendégül, és ő ezt igényli, nemcsak Pozsonyban, csak hogy ott elinduljon. Ettől még senki másnak nem csökken az esélye, hacsak nem kifejezetten kemény pályás ló, neki pechje volna.
Ugyan nem lóverseny, de érdekes... egyszer egy ilyen extra locsolásból óriási balhé volt a BL-ben, de már nem emlékszem pontosan a dologra... egy hosszú keresztlabdákkal operáló csapattal szemben a házigazdák iszonyatosan fellocsolták a pályát, hogy a hosszú indításokkal ne sokra menjenek, mert azok folyamatosan megcsúsztak a vizes füvön... már nem emlékszem, de talán a Liverpool, vagy az MU volt a szenvedő fél és mintha egy olasz lett volna a másik csapat, de lehet hogy óriásit tévedek... segítsen aki emlékszik erre az esetre :roll:

És?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:21:35 
klasszis

:lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:25:10 
klasszis

Incitatus írta:

De hát hol a búsban fusson ezzel a felkészültséggel? Itt lehet viszonylag kis kockázattal lemérni, mennyit jött előre, hol tart. Fel nem tudom fogni, mi ezzel a baj.

Nektek van lóversenyből diplomátok, ti mondjátok meg. De nem hinném, hogy bárhol, akár Németben vagy osztrákoknál ne lenne valami neki való verseny? A másik meg a viszonylag kis kockázathoz hozzátéve miért lenne olyan hatalmas baj ha elvesztené a veretlenségét? Előbb-utóbb úgyis megtörténik, nincs olyan, hogy valaki mindig top formában van...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:32:04 
klasszis

Dózi Fan írta:
Incitatus írta:

De hát hol a búsban fusson ezzel a felkészültséggel? Itt lehet viszonylag kis kockázattal lemérni, mennyit jött előre, hol tart. Fel nem tudom fogni, mi ezzel a baj.

Nektek van lóversenyből diplomátok, ti mondjátok meg. De nem hinném, hogy bárhol, akár Németben vagy osztrákoknál ne lenne valami neki való verseny? A másik meg a viszonylag kis kockázathoz hozzátéve miért lenne olyan hatalmas baj ha elvesztené a veretlenségét? Előbb-utóbb úgyis megtörténik, nincs olyan, hogy valaki mindig top formában van...

Azért ha egy mód van rá, minél később veszítse el a veretlenségét. [-o<
Olyan jó bízni a "csodában", hogy lesz még egy veretlen versenylovunk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:32:21 
Örömlovas

Dózi Fan írta:
Előbb-utóbb úgyis megtörténik, nincs olyan, hogy valaki mindig top formában van...

Kincsem? :) Gondolom az a cél, hogy hozzá hasonlatosan sose veszítsen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:35:55 
klasszis

Incitatus írta:

Nem azt állítom biztosan hogy akkor baja volt a pályának, főleg nem azt, hogy emiatt állt le Dózi, csak azt hogy előtte már volt baj a patájával és lehet nem kellett volna akkor futnia, de ez már tök mindegy utólag okos az ember. Látod Pozsonyban miatta locsolták a pályát és mi történt. Szerinted nem fordulhat elő az, hogy a túl vizes pálya teszem azt csúszos lesz? három baleset egy napra azért mégis kicsit fura véletlen...szerintem sokan most ez miatt nem értékelik úgy Overdose győzelmét ahogy illene.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:40:32 
klasszis

Mesebeszéd írta:
Dózi Fan írta:
Előbb-utóbb úgyis megtörténik, nincs olyan, hogy valaki mindig top formában van...

Kincsem? :) Gondolom az a cél, hogy hozzá hasonlatosan sose veszítsen.

Ha ez lenne a cél akkor elég lenne minden hónapban a Kp-ban futtatni :D nyílván jó lenne ha mindig csak nyerne és nyerne de ha egyszer-kétszer veszít is netán attól szerintem még nem lesz kevésbé méltó a figyelemre.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:45:56 
klasszis

Dózi Fan írta:
Incitatus írta:

Hippológiából egyedül nekem van itt diplomám. Meg Péknek, de ő vette Louisianában. Ott volt a legolcsóbb, 42 USD.
Dózi Fan, olyan is volt/van ám, hogy egy ló topot fut, oszt még sem nyer. Aggódni nem kel, a KP-ban nem kell top a nyeréshez.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:49:55 
yearling

Sziasztok!!!Valamelyik nap fel lett dobva egy csoportos utazás Baden-Badenbe.Mit lehet erről tudni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:53:34 
klasszis

Dózi Fan írta:
Incitatus írta:

Nem azt állítom biztosan hogy akkor baja volt a pályának, főleg nem azt, hogy emiatt állt le Dózi, csak azt hogy előtte már volt baj a patájával és lehet nem kellett volna akkor futnia, de ez már tök mindegy utólag okos az ember. Látod Pozsonyban miatta locsolták a pályát és mi történt. Szerinted nem fordulhat elő az, hogy a túl vizes pálya teszem azt csúszos lesz? három baleset egy napra azért mégis kicsit fura véletlen...szerintem sokan most ez miatt nem értékelik úgy Overdose győzelmét ahogy illene.

Lehet, hogy most nem állítod, de korábbi hozzászólásodból nem ez derült ki.
Én nem vagyok szakember, és ha valaki elmagyarázza, biztos meg tud győzni arról, hogy van összefüggés a puha pálya és a balesetek között. Ám addig magamtól arra gondolok, hogy a kevésbé kemény talaj esetleg fárasztóbb, de nem annyira veszélyes az egészségre, mint a kemény. Semmi összefüggést nem látok.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 21:59:36 
klasszis

Az egyébként elég érdekes gondolatsor, hogy ne fusson Pesten, mert kemény a pálya, de ne is locsolják, mert az meg balesetveszélyes.
Ha Zoliék úgy döntöttek, hogy fusson a Kincsem Parkban, az azt jelenti, hogy egészségkárosodás nélkül kibírta a pozsonyi futást, valószínűleg jön előre. Fusson, mert a javulást meg kell tudni mérni, mekkora. Ugyanis bármily sikeres is volt Pozsonyban, azzal a formával nem Párizsba, de Baden-badenbe sem szabad elmenni, már ha valamennyire is szem előtt tartjuk a veretlenséget.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 22:13:35 
klasszis

Incitatus írta:
Én nem vagyok szakember, és ha valaki elmagyarázza, biztos meg tud győzni arról, hogy van összefüggés a puha pálya és a balesetek között. Ám addig magamtól arra gondolok, hogy a kevésbé kemény talaj esetleg fárasztóbb, de nem annyira veszélyes az egészségre, mint a kemény. Semmi összefüggést nem látok.

Korábbi hozzászólásaimból max az derülhetett ki, hogy, Zoli nyilatkozatából kiindulva, melyben maga is elismeri, hogy kemény a Kincsem park talaja Dózinak a betegsége után (korábban ennek nyilván nem volt ilyen jelentősége), fenntartásom fejeztem ki a döntéssel kapcs. Nyilván locsolni fogják, nyilván bízunk benne, hogy nem lesz baj, részemről a témát lezártnak tekintem. Én sem vagyok szakember én sem tudom volt-e összefüggés csak azt gondolom hogy lehetett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 22:17:31 
klasszis

Incitatus írta:
Az egyébként elég érdekes gondolatsor, hogy ne fusson Pesten, mert kemény a pálya, de ne is locsolják, mert az meg balesetveszélyes.
Ha Zoliék úgy döntöttek, hogy fusson a Kincsem Parkban, az azt jelenti, hogy egészségkárosodás nélkül kibírta a pozsonyi futást, valószínűleg jön előre. Fusson, mert a javulást meg kell tudni mérni, mekkora. Ugyanis bármily sikeres is volt Pozsonyban, azzal a formával nem Párizsba, de Baden-badenbe sem szabad elmenni, már ha valamennyire is szem előtt tartjuk a veretlenséget.

Ha már itt kell futnia akkor nyilván locsolják, csak ésszel. Abban egyetértek, hogy ezzel a formával Baden Badenben nem tud sokat mutatni valószínűleg de a javulást csak itt lehet lemérni? Ha így van akkor felmerül bennem a kérdés, hogy ha nem 8 hosszal nyer majd 15.-én akkor nem is indítják Baden Baden-ben nehogy elveszítse a nyeretlenségét? #-o

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dózi Fan 2010-07-31 22:32:35-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 22:31:33 
Site Admin

Csak kíváncsi voltam, utánanéztem mi jöhetne szóba Németországban:
- Listed, München 1300

Ennyi. Jó ez, fusson itt, kap egy gyors munkát. Két hétre rá van a GP Badenben. Amikor itthon meg a legnagyobb sprintversenyünk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 22:33:28 
klasszis

Dózi Fan írta:
Incitatus írta:

Ki mondta hogy ne locsolják? Ha már fut akkor nyilván locsolják, csak ésszel. Abban egyetértek, hogy ezzel a formával Baden Badenben nem tud sokat mutatni valószínűleg de a javulást csak itt lehet lemérni? Ha így van akkor felmerül bennem a kérdés, hogy ha nem 8 hosszal nyer majd 15.-én akkor nem is indítják Baden Baden-ben nehogy elveszítse a nyeretlenségét? #-o

A lónak - minden lónak - lehetőleg megoldható feladatokat kell adni. Ha eleve látszik, hogy kevés oda, akkor én biztos nem indítanám, kikapni akkor is lehet, ha jó sansznak gondoljuk. Egyébként nyilván nemcsak a hosszak száma dönt majd a formáról, de az is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 22:37:49 
klasszis

manning írta:
Sziasztok!!!Valamelyik nap fel lett dobva egy csoportos utazás Baden-Badenbe.Mit lehet erről tudni?

Egyenlőre még nem sokat itt a link:
http://www.overdoseonline.hu/index.php? ... 64&lang=hu

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dózi Fan 2010-07-31 23:04:50-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-07-31 22:47:08 
klasszis

Dózi Fan írta:
Incitatus írta:

Korábbi hozzászólásaimból max az derülhetett ki, hogy, Zoli nyilatkozatából kiindulva, melyben maga is elismeri, hogy kemény a Kincsem park talaja Dózinak a betegsége után (korábban ennek nyilván nem volt ilyen jelentősége), fenntartásom fejeztem ki a döntéssel kapcs. Nyilván locsolni fogják, nyilván bízunk benne, hogy nem lesz baj, részemről a témát lezártnak tekintem. Én sem vagyok szakember én sem tudom volt-e összefüggés csak azt gondolom hogy lehetett.

Locsolják, nem locsolják, kemény, puha - tök mindegy. 1.000 méter, egyenesre, még a centrifugális erő sem hat, nemhogy a centripetális. Nem kell félni, hogy felborul a kanyarban, mert nincs kanyar. És mi lesz, ha előtte három napig zuhog? Akkor meg túl puha lesz a pálya?! Akkor majd lejelentik? Ugyan már, leszállni a pályáról, az egyik ilyen, a másik olyan, futni kell és nyerni kell. Nem nyafogni. A versenyló versenyről versenyre tud előre jönni, nagyon jól érzett rá erre az alapigazságra Zoli. A Kincsem Park gyeppályájával egyébként semmi baj. Ha lerepül a patkó, ha nem. Nem fog a pályán semmi múlni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-08-01 00:06:04 
klasszis

Incitatus írta:
Légvár írta:
Incitatus írta:

Már megint ütközünk...

Nem baj, de nem értem, miért. Angliában is sokszor látni: watered. A lényeg a végeredmény. Aztán minden tréner eldönti, jó-e neki, ami lett.

Olyat is látni, hogy: watered for ....'s sake?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-08-01 00:45:55 
klasszis

Szó szerint nem, de mi másért tennék? Egyébként egy-két éve volt ebből balhé, valakik reklamálták, hogy szándékosan fellocsoltak valami nagy pályát valaki(k)ért vagy valaki(k) ellen...

Mellesleg itt nem arról van szó, hogy egál lovak versenyében valakinek kedvezni kéne. Biztos, hogy Ascotban vagy Párizsban nem fogják Overdose kedvéért fellocsolni a pályát (sőt!). De itt ez egy protokolláris jelentőségű futam csupán. Azért van, hogy az Overdose fusson. Imperiálnál a svédek abba is belementek, hogy a magyar versenytitkár írja ki a futamot, csak jöjjön a ló, mert az ott esemény volt. Majd ha eljut a régi szintre (ha), akkor kinn nem fogják babusgatni. Bár egy kisebb német verseny esetében még ez is elképzelhető, csak láthassák. Bár már ott tartanánk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-08-01 01:39:43 
klasszis

Dózi Fan írta:
...felmerül bennem a kérdés, hogy ha nem 8 hosszal nyer majd 15.-én akkor nem is indítják Baden Baden-ben nehogy elveszítse a nyeretlenségét? #-o

Azt mar reg elvesztette. Most a veretlenseg a tet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-08-01 05:42:54 
klasszis

fifikusz írta:
Dózi Fan írta:
...felmerül bennem a kérdés, hogy ha nem 8 hosszal nyer majd 15.-én akkor nem is indítják Baden Baden-ben nehogy elveszítse a nyeretlenségét? #-o

Azt mar reg elvesztette. Most a veretlenseg a tet.

Fifikusz!
Már te is silki nyomába lépsz?? (kötözködés) Tőle már kezdjük megszokni! Rád nem volt jellemző! (mindenki tudja, hogy mit akart Dózi Fan írni. Te is)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010-08-01 06:22:39 
klasszis

Incitatus írta:
Szó szerint nem, de mi másért tennék? Egyébként egy-két éve volt ebből balhé, valakik reklamálták, hogy szándékosan fellocsoltak valami nagy pályát valaki(k)ért vagy valaki(k) ellen...
Amire gondoltam nem találtam meg, de az 1965-ös Bilbao-Fradi VVK negyeddöntőről is találtam ilyet:

" Horváth László - A maga nemében minden mérkőzés nagyon nehéz volt. Például Bilbaóban nem tudtunk edzeni a mérkőzés előtti napon, a spanyolok pedig kissé fellocsolták a pályát, amitől aztán bokáig érő vízben kellett játszanunk. Végül kikaptunk, de a harmadik mérkőzésen fölényes győzelmet arattunk, amivel kivívtuk a továbbjutást."

Mindezzel arra akartam célozni, hogy nem biztos, hogy fair dolog ez:

Incitatus írta:
Ha egészséges, most is futni kell, ha puha pályát igényel, locsolni kell. Máshol is locsolnák a pályát, ha egy ilyen képességű lovat látnak vendégül, és ő ezt igényli, nemcsak Pozsonyban, csak hogy ott elinduljon. Ettől még senki másnak nem csökken az esélye, hacsak nem kifejezetten kemény pályás ló, neki pechje volna.
Szépen néznénk ki, ha a Tour de France-on csak akkor indulna egy világsztár, ha kihagynák a hegyeket, mert azt Ő nem szereti. Vagy a Forma-1-ben elhalasztanának eső miatt egy versenynapot, mert a pontversenyben élen álló pilóta esőben nem szeret vezetni...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 8187 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269 ... 328  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]